Perspectiefverklaring goed nieuws voor huiszoekende flexwerkers

 

In Nederland groeit het aantal mensen zonder een vast contract. Er zijn steeds minder werknemers met een vaste arbeidsrelatie en steeds meer werknemers met een flexibele arbeidsrelatie. Ook het aantal zelfstandigen groeit al jaren. Vooral onder jongere werknemers zijn de cijfers opvallend. Maar liefst 52 procent van de Nederlandse beroepsbevolking tussen de 25 en 35 jaar is werkzaam op flexibele basis.

Dat had (en heeft) grote gevolgen voor het krijgen van een hypotheek. Niet voor niets denkt een groot deel van de flexwerkers en uitzendkrachten dat het onmogelijk is om een hypotheek te krijgen. Tot nu toe werd bij een flexibel inkomen het gemiddelde van de afgelopen drie jaar berekend. Daarbij werd het huidige salaris genomen als bovengrens. De zogenaamde perspectiefverklaring verandert deze aanpak echter.  Businesswoman against modern city background . Mixed media

Met een perspectiefverklaring wordt de bestendigheid van het inkomen aangetoond. Veel uitzendorganisaties kennen de mogelijkheid om aan flexwerkers zo’n verklaring af te geven. Medewerkers krijgen een perspectiefverklaring als zij tenminste één jaar werkervaring hebben. Hypotheekverstrekkers nemen dan het huidige inkomen als vast inkomen mee in de toetsing voor de hypotheek.

Goed nieuws
Er wordt dus niet langer gekeken naar baanzekerheid, maar naar inkomenszekerheid. Er wordt op deze manier niet alleen naar het verleden gekeken, maar men durft ook naar de toekomst te kijken. Een wezenlijke verandering! De proef met de perspectiefverklaring loopt al een tijdje. Gelukkig geven de laatste tijd steeds meer banken en hypotheekverstrekkers aan ook de perspectiefverklaring te omarmen.

Een perspectiefverklaring wordt niet zomaar afgegeven. Er vinden vooraf uitgebreide gesprekken plaats met de flexwerker. Deze moet onder meer een schriftelijke motivatie inleveren. Verschillende verantwoordelijken beoordelen uiteindelijk de aanvraag. Voor ZZP’ers geldt de perspectiefverklaring niet.

Met een nog steeds veranderende arbeidsmarkt is dat mijns inziens goed nieuws.

De perspectiefverklaring startte als een initiatief van uitzendconcern de Randstad Groep (Randstad, Yacht en Tempo Team). Vanaf volgend jaar geldt dit ook voor medewerkers die minimaal één jaar in dienst zijn en die werken via Adecco Group Nederland, Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, Young Capital, Actief Werkt!, OTTO Work Force en Manpower.

Over André van Luijk MFP

Opleiding HBO - Bank en Verzekeringswezen / Master of Financial Planner (MFP) / Erkend Financieel Adviseur (EFA) / ondernemer Woonvisie / Belegger
Dit bericht werd geplaatst in Financieel, Hypotheek, woning. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s