Flexwerker? Een hypotheek krijgen is niet onmogelijk

Het is en wordt voor werknemers met een tijdelijk contract steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. Onder mensen met een tijdelijk contract vallen niet alleen vrijwillige flexwerkers, maar ook werknemers die geen intentieverklaring* krijgen van hun baas. In de bankenwereld gebruikt men voor al deze mensen de term ‘flexwerker’. Daarbij maakt het voor de bank niet uit of u wel of niet bij een uitzendbureau werkt.
De groep flexwerkers groeit. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. De wet ‘Werk en Zekerheid’ gaat namelijk veranderen. Dat betekent onder andere dat werknemers veel sneller een vast contract krijgen. De overheid hoopt en denkt op deze manier meer mensen aan het werk te helpen. Ik denk echter dat het resultaat precies het tegenovergestelde zal zijn. Omdat werknemers veel sneller recht hebben op een vast contract, zullen bedrijven steeds meer gebruik gaan maken van ZZP’ers en flexwerkers. Die hoeven zij immers geen (vast) contract aan te bieden.

Businesswoman sleeping on laptop in office
Dossier
Voor al die mensen zal het lastig worden om een hypotheek te krijgen, maar niet onmogelijk. Het is vooral belangrijk dat flexwerkers een dossier aanleggen en kunnen overhandigen aan de bank. De medewerker van de bank zal onder andere willen zien:
• De meest recente loonstrook
• Belastingaangiftes van de laatste drie jaar
• Belastingaanslagen van de laatste drie jaar
• Overzicht van opgebouwde pensioenrechten
• Recente bankafschriften van spaarrekening(en) en/of beleggingsrekening(en)
Vervolgens is het verstandig om de cijfers goed op een rijtje te zetten. Wat zijn uw inkomsten en, ook heel belangrijk, wat zijn uw uitgaven. Op basis van de stukken in uw dossier en deze cijfers kan de bank vaststellen wat uw bestendig inkomen** is en beoordelen of u voor een hypotheek in aanmerking komt.
Het is van groot belang om beslagen ten ijs te komen. Misschien ziet u inmiddels door de bomen het bos niet meer. Het aantrekken van een hypotheekadviseur met kennis van zaken is hoe dan ook een verstandige stap. Het kan u maar zo een (hogere) hypotheek opleveren.
* Bij een intentieverklaring verklaart een werkgever de intentie te hebben om iemand in dienst te houden. Hypotheekverstrekkers vragen naar deze verklaring als je een hypotheek wilt afsluiten. Zo’n werkgeversverklaring is echter vrijblijvend. Een intentieverklaring heeft dan ook geen juridische consequenties, een werknemer kan er dus geen rechten aan ontlenen. Goed om in je overweging mee te nemen.
** Min of meer hetzelfde blijvend.

Over André van Luijk MFP

Opleiding HBO - Bank en Verzekeringswezen / Master of Financial Planner (MFP) / Erkend Financieel Adviseur (EFA) / ondernemer Woonvisie / Belegger
Dit bericht werd geplaatst in Financieel, Hypotheek, woning en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s