Door de juiste financiering ons droomplekje werkelijkheid!

Al een hele tijd waren wij op zoek naar dat ene fantastische huis. We hadden natuurlijk wel een aantal eisen. Het moest een kluswoning zijn, aardig wat grond bezitten en de ligging moest landelijk gelegen zijn. Na een lange zoektocht kwamen we uiteindelijk bij ons huidige droomhuisje uit. Er moest alleen wel heel veel aan het huis gedaan worden. Dat zou een flink bouwdepot moeten worden. Zou de bank hiermee in zee gaan voor de financiering?

HuisRhode

We gingen op zoek naar een hypotheekadviseur om het één en ander op een rijtje te zetten. We kwamen uit bij André van Luijk. Hij vertelde ons over zijn project met kluswoningen die hij voor een woningcorporatie mocht verkopen. Hiervoor moet de bank wel wat duidelijke zaken op een rijtje zetten zodat zij zo’n project willen financieren. Een goed plan van aanpak is belangrijk waarin de beschrijving van de verbouwing uitgebreid staat beschreven en waarbij dit ook op tekeningen te zien is. Daarnaast moet er een duidelijk overzicht zijn van de begroting.

André wist een manier te bedenken waardoor wij maar een relatief klein bedrag aan eigen geld in moesten brengen om de financiering door te laten gaan. We verbaasde ons daarover omdat er in de meeste gevallen veel eigen geld in zo’n grote verbouwing moet worden gestoken. Daarom is het voor de meeste jonge stellen niet mogelijk om aan zo’n groot project te beginnen, tenzij je aardig wat eigen vermogen hebt.

Heel erg bedankt voor je hulp en de begeleiding die je ons hebt gegeven. Zonder jouw aanpak was het nooit gelukt om dit droomhuis te kopen! We raden je zeker aan voor andere jonge stellen die op zoek zijn naar een kluswoning en een goede begeleiding en het juiste advies nodig hebben.

Groeten Jan en Rhodé van der Stelt

TransportRodeJan

Recent heeft André van Luijk een blog geschreven over kluswoningen. De inhoud van deze blog heeft geen relatie tot het bovenstaande verhaal: https://andrevanluijk.wordpress.com/2014/04/24/weinig-spaargeld-koop-een-kluswoning/

 

Over André van Luijk MFP

Opleiding HBO - Bank en Verzekeringswezen / Master of Financial Planner (MFP) / Erkend Financieel Adviseur (EFA) / ondernemer Woonvisie / Belegger
Dit bericht werd geplaatst in Financieel, Hypotheek, Kluswoning, Planning, Schuld, Vermogen, woning. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s